Comimphora myrrha | Na sklade

Myrha BIO esenciálny olej

Myrrh | 100% BIO esenciálny olej

Doprava zadarmo od 50 €
Balenie:5 ml|27.80 €
-+
Chcete kúpiť produkt o 35% lacnejšie? Viac informácií
2.78 VK
Za každý nákup získate vernostné kvapky (ďalej ako VK), pričom hodnota 1 VK predstavuje 10% zo zaplatenej sumy (s DPH). Napríklad za 50€ nákup dostanete od nás 5 VK. Pri ďalšom nákupe je hodnota 1 VK = 1 EUR. S VK môžete dokonca zaplatiť celý nákup (neplatí pre dopravné náklady).
Základné informácieBezpečné použitieChemické zloženieDoplňujúce informácieOtázky

Popis

Myrhový olej má dymovo sladkú, živicovú, niekedy až horkú vôňu, v závisloti od pôvodu a času zberu. Bežne sa používa ako základ pre parfumy a iné vonné látky a v kozmetike je tiež veľmi dobre známy pre svoje protizápalové vlastnosti. 

Kedy myrhový esenciálny olej použiť?

  • Aromapsychológia využíva tento olej na zmiernenie stresu, úzskoti a psychického preťaženia. Dodáva pocit bezpečia, povzbudzuje myseľ a napomáha meditačným účelom. 
  • Má silné protizápalové vlastnosti ktoré sa dajú využiť pri hojení rán, vredov, preležanín, infekciách močových ciest, pri zápaloch ústnej dutiny, alebo artritíde.
  • Podporuje respiračný systém, využite to pri bronchitíde, laryngitíde, chrípke. Uvoľňuje a podporuje vykašliavanie.
  • Ako analgetikum znižuje bolesť pohybového aparátu
  • Napomáha hojeniu rán, poškodenej pokožky alebo ďasien. Zmenšuje jazvy a strie.
  • Pôsobí ako anti-aging prostriedok, čo oceníte pri zrelej pleti, dobre prekrvuje, vyrovnáva pleť a dodáva mladistvý a pestovaný vzhľad.
  • Prečítajte si terapeuticý profil oleja


Kvalita našich olejov

Certifikovaný BIO esenciálny olej potravinárskej kvality. Naše oleje pochádzajú z BIO poľnohospodárskej produkcie a v porovnaní s konkurenčnými výrobkami sú obchodované v režime potravín, čo zaručuje ich najvyššiu kvalitu. Odporúčame pre terapeutickú prax. Prečítajte si viac o nás a našej filozofii.

Na stiahnutie

Bezpečné používanie esenciálnych olejov.pdf
PDF | 2 MB
Katalóg esenciálne oleje.pdf
PDF | 977 KB
Myrha_GC_MS_report.pdf
PDF | 1 MB

Výluh tejto živice sa používa ako liek už viac ako 4,000 rokov. Spolu s kadidlom tvoria nerozlučnú dvojicu a podporujú si navzájom svoje účinky. 

Vedeli ste, že ... slovo myrha pochádza z arabského slova 'murr' čo znamená v preklade horké? Myrha mala hlavne náboženské a obradné postavenie, pričom cena tejto živice presahovala zlato. Okrem rituálnych účelov sa využívala aj na liečenie, či balzamovanie.

 

Ako najlepšie olej použiť?
  • Masáž: Myrha má výborný relaxačný účinok. Zriedený s nosným olejom vmasírujte do pokožky. Ak ju zmiešate s esenciálnym olejom z Rumančeka kamilkového a kadidla  dostane účinnú hojivú zmes na pomaly sa hojace rany.

  • Inhalácia: Použite v práci, doma, či škole ak chcete zmierniť pocit hnevu a nervového vyčerpania. V kombinácii s čiernym smrekom pomôže zmierniť kašeľ, či podporiť vykašliavanie.

  • Pleť: Najlepšie je zmiešať myrhu s nosnými olejmi, ako je jojobový, mandľový alebo hroznový. Vďaka svojim antioxidačným vlastnostiam je vynikajúci na zabránenie starnutia pleti, omladenie pleti a ošetrenie rán.
Právna doložka: Informácie o zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú súborom informácií voľne prístupných z odbornej literatúry, alebo na internete z domácich, či zahraničných informačných zdrojov a nie sú dôkazom o pôsobení produtku a jeho liečivých účinkoch. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Akékoľvek použitie produktu na terapeutické účely konzultujte so svojim lekárom.
Používaním našich stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú dodávať kvalitnejšie služby. Viac informácií.
OK